VFR800 Low Power/Surging

Discussion in '5th Generation 1998-2001' started by carfanatic63, Jun 2, 2016.

  1. Viffered

    Viffered New Member

    Country:
    United States
    Joined:
    Apr 6, 2014
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hey Carfanatic, sorry for your problems with the viffer, but was wondering if you ever used Seafoam while you had this bike? or Stabil? I use Seafoam regulary and it cleans gum and keeps fuel line and injectors clean/clear! It might help out with your clogged injector??? Worth a try I think:rockon:
     
  2. xpcgamer

    xpcgamer New Member

    Country:
    United States
    Joined:
    Aug 16, 2016
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    8
    Has there been an update to this? Did you get to the bottom of the issue?
     
  3. carfanatic63

    carfanatic63 New Member

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Still working on the bike. Sent the injectors out for cleaning and reassembled the bike but now it won't run for more than 5 seconds before dying. If I give it any throttle it dies immediately. The FI light is signaling a fault IAT sensor but that shouldn't be causing these issues I would think. I am going to strip it back down and make sure I didn't miss anything and reassemble to see if I can get it running. It is running on all 4 cylinders though when I start it up and the idle sounds good when it does idle.
     
  4. digitallyhip

    digitallyhip New Member

    Country:
    Canada
    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Bowen Island, BC

    Try taking the VFRness out. Tightwad and I were never able to make it work on my 2003, and it behaved the same way...
     

Share This Page