1995 VFR750 - Odometer not working but speedo is fine

Discussion in 'Mechanics Garage' started by Eudardo, Oct 29, 2021.

  1. Eudardo

    Eudardo New Member

    Country:
    Portugal
    Joined:
    Oct 24, 2021
    Messages:
    5
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Hello, hope everyone is doing well!

    I recently bought a VFR750FS, it shows 41k on the odometer. The bike sounds great, handles great and looks great. On the trip home the odometer budge at all, but the speedo is displaying the speed correctly.

    I called the previous owner and he told me that a part was missing, that it had broke recently but was expensive new OEM so he was still trying to get an hold on a used one, and that he would still try and get it for me.

    My question is, I looked for the sensor online and it seems that there's only one speed sensor and I just identified it connected into the left side of my bike's engine.

    Does anybody have a word regarding this subject?
     
  2. squirrelman

    squirrelman Member

    Country:
    United States
    Joined:
    Jul 27, 2006
    Messages:
    9,075
    Likes Received:
    483
    Trophy Points:
    98
    Location:
    Buffalo, NY
    Map
    the odo is driven from the speedo, so if the speedo works and the odo does not.........odo is defunct.
     
    Eudardo likes this.
  3. Eudardo

    Eudardo New Member

    Country:
    Portugal
    Joined:
    Oct 24, 2021
    Messages:
    5
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Thats what I expected, just hoped I was wrong... :(

    Thanks,

    Will update on the fix

    Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
     

Share This Page